Linkek a témában:
Őszibarack és sárgabarack feldolgozása a konyhában
Őszibarack és sárgabarack a konyhában
Aszalt barack
A szárítás, aszalás a tartósítás egy formája, mely vízelvonással jár. A szárítmány felhasználásakor rendszerint visszanyeri eredeti alakját, és valamennyire eredeti ízét is.
A sárgabarack és magja rákmegelőző hatással bír, a backok családjának gyümölcs húsa pedig rostokban gazdag, az emésztésre gyakorol igen kedvező hatást.
Süteményekbe, gyümölcskenyerekbe, joghurtokba elsőosztályú aszalványokat készíthatünk otthon is.
Meghatározás
Prunus armeniaca L , azaz a Kajszibarack és a Prunus persica, azaz az Őszibarack rendszertanáról, morfológiájukról, ökológiai igényeikről, termesztésükről, ápolási munkáikról, fajtáik, károsítóik, kórokozóik, növényvédelmük, gyümölcs betakarításának módja és gépei, gyümölcs feldolgozása, fa hasznosításáról, barack a művészetekben, barackos receptek